5 jarig jubileum Tincahunters

Aanstaande week viert de Tincahunters hun 5 jarig jubileum en om dit mee te vieren hebben we héle komende week (16 t/m 23 mei 2021) een lekkere korting van 15% op alle Tincahunters kleding & gadgets. Vul bij je bestelling bij ‘couponcode’ in de winkelwagen gewoon even “tincahunters-5jaar” en profiteer van je korting. Om het helemaal lekker te vieren geldt deze actie ook op het gehele karperkleding assortiment. Wil je weten wie de Tincahunters zijn? Lees snel onze blog welke door Gijs Kok is geschreven.

Tincahunters

5 jaar geleden werd er in onze lage landen door slechts een handjevol sportvissers gericht op zeelt gevist.  Meestal was het vangen van een zeelt een mooie ‘bijvangst’ tijdens het vissen op witvis of karper. Ondanks dat deze schitterende vis met zijn sterke gespierde lijf, zijn melancholische blik in die mooie rode ogen, zijn gladde lijf in alle kleurvariaties van bronsgroen tot geelgoud, dus eigenlijk niet echt gericht werd bevist, vangen veel sportvissers ze toch heel graag.  En aangezien de zeelt echt prima gericht te bevissen (en te vangen!) is, een super sportvis is, en dat óok nog eens met een aantal verschillende technieken mogelijk is, zijn we daar met een groepje visvrienden mee aan de slag gegaan. 

Het werd tijd dat deze schitterende sportvis de waardering ging krijgen die hij verdiende.

Dit nam binnen heel korte tijd nogal een flinke run 😀 Ons doel met het opstarten van de facebook-groep ‘Tincahunters’ (Zeeltenjagers) was het vissen op-, en vangen van (meer) zeelten, en dat voor iedereen die dit wilde mogelijk te maken. Nu 5 jaar, ruim 4300 leden, en een aantal artikelen en blogs in hengelsportmagazines en -websites verder, is het gericht vissen op zeelt net zo normaal als het vissen op andere algemene vissoorten, en voor iedereen mogelijk 😀

Mijn missie is geslaagd.

Dankzij mijn vrienden van onze toffe crew, mijn vismaat hier waarmee ik al veel heerlijke (zeelt)visavonturen heb beleefd; onze vele toffe leden; en dat handjevol zeelt-pioniers 5 jaar geleden die mijn inspiratie en eerste informatiebronnen waren . Of je nu een specimentincahunter bent die veel voorbereiding en vele sessies steekt in die ene monsterzeelt, of je nu graag op aantallen vist en liefst tientallen zeelten in een sessie vangt, of je nu een vakantie-visser of een mooi-weer-visser bent……dat maakt allemaal niet uit. Het vissen op zeelt verbroedert. En zo hoort het ook.

Tincahunter-zijn is een lifestyle geworden voor veel sportvissers.

Vriendschappelijk

Geen afgunst of jaloezie of alleen maar elkaar bekritiseren zoals (helaas) in zoveel hengelsport-fbgroepen, maar dankzij de supertoffe vriendschappelijke sfeer in de groep, de hoge gunfactor, de bereidheid om (van) elkaar te leren, vele vriendschappen die ontstaan zijn, een aantal meetings die de afgelopen jaren georganiseerd zijn, en inmiddels ook onze eigen goede kwaliteits Tincahunters kleding (die gewoon online in een webshop besteld kan worden en supersnel geleverd wordt, dankzij onze supertoffe kledingleveranciers Patricia & Edwin van OCC 😃) is Tincahunters uitgegroeid tot veel méer dan alleen maar het (gericht) vissen op zeelt alleen.

Zodra de watertemperatuur in het voorjaar richting de 10°C begint te stijgen begint het zeeltvirus weer explosief om zich heen te grijpen en worden velen, zoals elk voorjaar weer, besmet met de zeeltkoorts… 

Tinca-fever… 

Gelukkig een virus in positieve zin, wat hooguit wat uren slaap  en viskriebels/vangdrang kost, maar verder alleen maar positiviteit oplevert 😀 Vissen op zeelt is véel méér dan vissen op zeelt alleen…

Tincahunters…
A way of life ❤

Gijs Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om je beter en persoonlijker te kunnen helpen, maken wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil jij meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy.